Vakantie: tijd voor reflectie en een nieuwe strategie?

De vakantietijd is aangebroken. Even een moment van rust – een stap terug uit de hectiek van alledag en tijd voor uzelf. Een moment dat zich daarom ook uitstekend leent voor reflectie. Hoe staat u ervoor? Welke zaken gaan goed en op welk gebied kunt u wellicht het een en ander aanpassen?

Ontwikkelingen bijbenen

We leven in een tijd waarin technologische innovaties over elkaar heen buitelen en waarin de markt met de dag verandert. Wie dag in, dag uit, op dezelfde koers doorkabbelt, kan morgen zomaar ineens een gepasseerd station zijn. U merkt het misschien niet direct in de dagelijkse werkzaamheden, maar de geleidelijke verandering van de maatschappij waarin uw organisatie mogelijk net een stapje achterloopt, is het meest verraderlijk. Wij begrijpen als geen ander dat het tijdig schakelen op veranderingen een uitdaging kan zijn. U bent immers al druk genoeg met het afhandelen van zaken die in het moment plaatsvinden en terugkijken op gedane zaken lijkt algauw makkelijker dan vooruitblikken. Een betrokken gespreks- en sparringpartner kan u daarom helpen de toekomst in kaart te brengen en de strategie van uw onderneming te bepalen.

Waar gaat u naartoe?

Hoe die strategie er precies uitziet en hoe u vorm kunt geven aan uw doelen voor de toekomst, definiëren wij graag samen met u. We gaan samen op zoek naar de kernwaarden voor uw onderneming: wat gaat er goed, wat kan beter, waar liggen uw kansen en wat zijn de bedreigingen? Wat heeft de veranderende markt voor u voor gevolgen en hoe kunt u hierop inspelen? Zijn uw huidige doelen nog realistisch of moeten zelfs uw visie en missie heroverwogen worden? We sparren met u over de ontwikkelingen die spelen in uw branche en gaan het gesprek aan over bijvoorbeeld de interne effecten op uw onderneming – alles met als doel de toekomst nét een stapje voor te zijn.

Het YOZ A4-plan

De uitkomsten van deze gesprekken bundelen we voor u in een zogeheten YOZ A4-plan. Samen met u analyseren we de stand van zaken en bepalen we de actielijst om tot uw doelen te komen. In één oogopslag heeft u uw strategie helder: uw visie en missie, de doelen die u zichzelf voor de toekomst heeft gesteld, de strategie waarmee deze doelen behaald kunnen worden en de concrete acties en plannen die nodig zijn om daar te komen. Oftewel: wat is de stand van zaken, waar gaan we naartoe en hoe komen we daar? Dit alles, samengevat op één A4’tje, brengt rust en focus in de dagelijkse hectiek. Heeft u interesse in een persoonlijk YOZ A4-plan voor u en uw onderneming? Maak gerust een afspraak, dan bespreken we de mogelijkheden.


Laat een opmerking achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.